Kladdkaka med hallon

Kladdkaka med hallon
Foto: Frida Wismar

Den här kladdkakan toppas med härligt sötsyrliga bär.

12 november 2010
Visa mer

Du behöver

  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 nypa salt
  • 125 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 msk snabbkaffe
  • 2 dl färska eller frysta, tinade hallon
  • 0,5 dl kokosflingor att bröa formen med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
  2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med kokosflingor.
  3. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och hallon. Vispa ej!
  4. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
  5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  7. Garnera med lite hallon och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept