Kladdkaka med hallon

POPULÄRT
Kladdkaka med hallon
Foto: Frida Wismar
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kladdkaka med hallon

9 ingredienser

Den här kladdkakan toppas med härligt sötsyrliga bär.

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 krm salt
  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 2 msk snabbkaffepulver
  • 2 dl färska hallon (eller frysta, tinade)
  • 0,5 dl kokosflingor, att bröa formen med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
  2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med kokosflingor.
  3. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och hallon. Vispa ej!
  4. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
  5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  7. Garnera med lite hallon och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.