Kladdkaka Light

Kladdkaka Light
Foto: Frida Wismar

Kladdkaka är nog så gott - här kommer en smalare variant för den som vill tänka lite extra på vikten.

20 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 2 dl sötningsmedel i ströform, typ suketter, eller canderelströ
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 dl turkisk yoghurt, 10%
  • 1 dl vetemjöl
  • ströbröd till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en skål och rör till en jämn smet.
  2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med ströbröd.
  3. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  4. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  5. Servera med vaniljkesella och fruktsallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept