Kladdig chokladtårta

Kladdig chokladtårta
Foto: TV4

Kladdkaka är mångas favorit - det är en chokladdessert som är lätt att göra och som dessutom går att frysa in!

För att spara disk kan man använda samma form till att både blanda och grädda kakan i. Ställ alltså en metallkakform (inte glas), ca 20 cm i diameter, direkt på spisplattan på låg värme. Smält smöret i formen. Stäng av värmen så fort smöret har smält. Ställ formen åt sidan.

2 december 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 50 g smör
  • 170 g mörk choklad
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175° och placera ett galler mitt i ugnen.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad.
  3. Rör ner både strö- och farinsocker i smält smör.
  4. Tillsätt ägg, vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Rör till sist ner chokladen och blanda väl.
  5. Ställ formen i ugnen tills kakan fått färg och börjat lossna från formens kanter, det tar ca 20-30 minuter.
  6. Låt den svalna i formen. Skär den i tunna tårtbitar eller i vilken form du vill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept