Smörstekta kantareller med mozzarella

Smörstekta kantareller med mozzarella
Foto: TV4

Smörstekta kantareller med mozzarella

Av: Kjell - Mariestad

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

30 min

Kantarelltoast med mozzarella och tomat serveras med husets kalla senap och persiljesås.

Dryck
Forshem ALE
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kantarellfräs

  • 1 l kantareller
  • 2 mozzarellaostar
  • 0,5 gul lök
  • 2 tomater
  • 20-30 g bacon
  • 2 skivor franskbröd (kantskurna och delade diagonalt)
  • smör, till stekning
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • 1 rödlök, tunt skivad
  • kvist timjan

Kall senapssås

  • 4 msk grovkornig senap
  • 1 dl grädde
  • 2 äggulor
  • salt (efter smak)

Kall persiljesås

  • 0,75 dl olivolja
  • 2-3 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl persilja, finhackad

Gör så här

Sås

  1. Blanda ihop ingredienserna till såserna (var för sig). Låt stå kallt till servering (kan förberedas i god tid innan).

Kantarellfräs

  1. Dela och smörstek kantarellerna. Finhacka lök och bacon och stek med i svampen. Steks gyllenbrunt och krispigt. Tillsätt salt och svartpeppar efter behov.
  2. Skiva mozzarellan och tomaterna. Stek brödet i olivolja.
  3. Lägg brödet i botten, svampen på brödet och torna upp med de kalla tomatskivorna, mozzarellaskivor och rödlöksringar. Såserna serveras på varsin sida. Toppa med timjankvistar.