Friterad camembert med rårörda hjortron och vaniljglass

Friterad camembert med rårörda hjortron och vaniljglass
Foto: TV4

Friterad camembert med rårörda hjortron och vaniljglass

Av: Kjell - Mariestad

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 min

Camembert paneras och friteras. Serveras med hemgjord hjortronsylt, vaniljglass och friterad persilja.

Dryck Santa Rita Late Harvest Moscatel Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2-4 camembert (så nära bäst före datum som möjligt)
  • 2-3 äggulor
  • 1 dl ströbröd
  • 5-8 dl frityrolja, ska täcka ostarna, ca 5 cm nivå i fritösen/grytan
  • 5-6 dl hjortron
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 l vaniljglass

Garnering

  • persilja
  • lakritssirap

Gör så här

  1. Blanda hjortron och sockret i en kastrull och rör om på svag värme tills rätt konsistens (som sylt) uppnås. Tillsätt ev. vatten eller mer strösocker.
  2. Separera äggulorna från äggvitorna och spara gulorna. ”Blöt” alla sidor på osten i äggulorna därefter rulla osten i ströbrödet. Se till att den blir riktigt täckt.
  3. Fritera ostarna 2 och 2 (ca 180 grader på oljan). Fritera även persiljan för dekoration.
  4. Serveras tillsammans med vaniljglass och varma hjortron. Dekorera med lakritssirap.