Kinesiska vårrullar

Kinesiska vårrullar
Foto: TV4

Med en förpackning vårrulldeg har du en bra start på detta recept!

Vira gärna vårrulledegen 2 varv för att få den att hålla ihop bättre. Använd gärna ägg för att rullarna dessutom ska hålla ihop när de nyps ihop i kanterna.

26 maj 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 förpackning vårrulledeg
  • 200 g fläskfärs
  • 10 räkor
  • 0,5 purjolök
  • 1 morot
  • 1 dl hackade bambuskott
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 krm malen vitpeppar
  • olja att steka i
  • olja till fritering

Till servering:

  • sötsur sås
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Ansa morot och purjolök och skala moroten. Strimla purjolöken, hacka räkorna och strimla moroten. Hacka bambuskotten. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs fläskfärsen och mosa den med en gaffel till en grynig massa. Tillsätt morot, purjo och bambuskott och pressa ner vitlöken. Tillsätt räkorna och krydda med soja, sesamolja och peppar.
  2. Öppna förpackningen med vårrulledeg. Förvara vårrulledegen mellan fuktade handdukar under tiden, så att den inte torkar. Fördela fyllningen på vårrulledegen. Vik ihop kanterna och klistra ihop med vatten.
  3. Hetta upp oljan till 190° i fritös. Fritera vårrullarna gyllenbruna och servera med sötsur sås och sesamfrön.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept