Kinesiska pannkakor

Kinesiska pannkakor
Foto: TV4

De här blir som stora dumplings fast på svenska. Den asiatiska sötsura smaken gör dem härligt speciella på festbordet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 250 g rimmat bogfläsk, tärnat
  • 1 st liten purjolök, skivad
  • ca 4 dl strimlad salladskål
  • 1 st paprika, hackad
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk outspädd apelsinjuice
  • 1 tsk vinäger
  • 2 tsk potatismjöl+ 1/2 dl vatten
  • riven ost
  • salt och peppar

Crèpes:

  • 5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 100 g smält smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°
  2. Blanda crèpes-smeten, låt svälla 10 min.
  3. Bryn fläsket, blanda sen i en kastrull med purjolök, salladskål och paprika. Krydda och slå på soja, juice och vinäger.
  4. Koka 10 min, red sen med potatismjölet utrört i vattnet.
  5. Grädda crèpes, fördela fyllningen, rulla ihop och lägg i ugnsform. Strö på ost och gratinera tills osten smält.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept