Kinesiska pannkakor

Kinesiska pannkakor
Foto: TV4

Nästan som vårrullar. Vill du äta vegetariskt kan du ta bort fläsket.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Smet

  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja

Fyllning

  • 300 g bogfläsk, finstrimlat
  • 1 purjolök, strimlad
  • 4 dl salladskål, finstrimlad
  • 0,5 grön paprika, hackad
  • 0,5 röd paprika, hackad
  • 2 dl buljong från tärning
  • 1 msk soja
  • 2 msk ospädd apelsinjuice
  • 1 tsk vinäger
  • 2 tsk potatismjöl
  • 0,5 dl vatten
  • Riven ost
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Kinesiska pannkakor
    Vispa ihop smeten och grädda pannkakorna på vanligt sätt.
  2. Fräs fläsket och krydda. Lägg fläsket i en kastrull med purjo, salladskål och paprika. Krydda och slå på buljong, soja, juice och vinäger. Koka i 10 min och red sedan med mjöl utrört i vatten.
  3. Fördela fyllningen i pannkakorna. Rulla ihop och lägg dem på ett smort ugnsfat. Strö på ost och gratinera tills pannkakorna fått färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept