Kinesiska lejonhuvuden

Kinesiska lejonhuvuden
Foto: TV4

Namnet har bullarna kanske fått för att de är ganska stora. Riktigt läckra och saftiga är de också.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g mager fläskfärs
  • 2 dl purjolök, strimlad
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1,5 msk maizena
  • 2 msk buljong
  • 1 st ägg, uppvispat
  • salt och vitpeppar

Till koket:

  • 0,5 huvud vitkål, finstrimlat
  • 1,5 dl hönsbuljong
  • 1 msk kinesisk soja
  • en nypa socker
  • 1 bit ingefära
  • ev. sherry

Gör så här

  1. Blanda färsen med de övriga ingredienserna. Forma stora bullar och bryn dem väl runtom i en panna med olja.
  2. Lägg kålen i en gryta och placera bullarna ovanpå. Blanda buljong, soja och socker och slå över. Lägg i ingefära och eventuellt lite sherry. Sjud sakta under lock 45-50 minuter. Servera med ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept