Kinesiska lejonhuvuden

Kinesiska lejonhuvuden
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kinesiska lejonhuvuden

14 ingredienser

Namnet har bullarna kanske fått för att de är ganska stora. Riktigt läckra och saftiga är de också.

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläskfärs, mager
  • 2 dl purjolök, strimlad
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1,5 msk majsstärkelse
  • 2 msk buljong
  • 1 ägg, uppvispat
  • salt
  • vitpeppar

Till koket:

  • 0,5 vitkål, finstrimlat
  • 1,5 dl hönsbuljong
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 krm strösocker
  • 1 bit ingefära
  • ev sherry

Gör så här

  1. Blanda färsen med de övriga ingredienserna. Forma stora bullar och bryn dem väl runtom i en panna med olja.
  2. Lägg kålen i en gryta och placera bullarna ovanpå. Blanda buljong, soja och socker och slå över. Lägg i ingefära och eventuellt lite sherry. Sjud sakta under lock 45-50 minuter. Servera med ris.