Kinesiska honungsspjäll

Kinesiska honungsspjäll
Foto: TV4

Kalasgoda spjäll som även passar att ta med på utflykt, sommar som vinter. Stek dem hela och skär dem i portionsbitar före serveringen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 2 kg tunnskurna revbenspjäll
  • Marinad:
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk HP-sås
  • 2 msk vit vinäger
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk socker
  • 4 msk ananasjuice
  • 4 msk hönsbuljong

Gör så här

  1. Lägg revbensspjällen i en långpanna. Blanda marinaden och slå den över. Låt dra i kylen, 4-6 timmar. Vänd spjällen några gånger.
  2. Värm ugnen till 175°. Lägg spjällen på galler över en långpanna, spara lite marinad. Slå ett par dl vatten i pannan. Stek mitt i ugnen, 45-50 minuter. Vänd spjällen efter halva tiden och pensla dem med den överblivna marinaden.
  3. Öka värmen till 250°. Vänd spjällen med den feta sidan upp och låt dem stå i ugnen i ytterligare 10-15 minuter. Servera med sallad till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept