Kinesisk gryta med bogfläsk

Kinesisk gryta med bogfläsk
Foto: TV4

Gör rätten ännu mer kinesisk genom att servera ris till. Duka gärna med pinnar också!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 800 g färskt bogfläsk
  • salt och peppar
  • 3 stjälkar bladselleri
  • ca 250 g gröna bönor
  • ca 5 dl ljus buljong
  • 1-2 msk kinesisk soja
  • ca 50 g sötmandel
  • olja att steka i

Gör så här

  1. Strimla köttet. Krydda och bryn det i en panna med matfett. Lägg köttet i en gryta. Strimla sellerin, lägg ner den och bönorna.
  2. Slå på buljong och tillsätt sojan lite i sänder. Koka sakta under lock, 10-15 minuter.
  3. Skålla och skala mandeln. Rosta den i torr stekpanna och strö över vid serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept