Kinesisk biff med sötsur sås

Kinesisk biff med sötsur sås
Foto: TV4

Knapriga grönsaker och friterat fläsk är en vanlig rätt på kinarestauranger och inte så svår att laga hemma. Byt ut fläskköttet mot lika delar tofu om du vill ha en vegetarisk rätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g bogfläsk, magert, finstrimlat
  • 2 st paprikor, i bitar
  • 1 burk bambuskott à 400 g
  • 1 burk ananas, skivad, 250 g
  • 1 st rödlök, stor, i klyftor
  • vetemjöl
  • raps- eller majsolja till fritering
  • Marinad:
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk olja
  • 2 msk vinäger
  • salt och svartpeppar

Sås:

  • 3 msk olja
  • 3 msk soja
  • 1,5 tsk vinäger
  • 0,75 dl chilisås
  • 0,5 tsk ingefära, malen
  • 1,5 msk honung
  • saft av 1 lime
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 tsk arrowrot
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda marinaden. Slå den över köttet och låt dra i minst 30 minuter. Vänd runt några gånger.
  2. Blanda såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Förbered grönsakerna.
  3. Låt köttet rinna av väl och vänd det i mjöl. Hetta upp olja i en låg vid gryta. Fritera lite fläsk i sänder och låt det rinna av på papper.
  4. Slå bort det mesta av friteringsoljan och lägg grönsakerna i pannan. Hetta upp dem snabbt så de bevarar sin spänst. Servera med kött och sås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept