Kinagryta med fläskfilé

Kinagryta med fläskfilé
Foto: TV4

En värmande gryta en ruggig dag. Servera med kokt ris eller pressad potatis. Mango chutney eller sweet chilisås ger extra smak.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500-600 g fläskfilé
  • 1 st gul lök, hackad
  • 0,5 msk curry
  • 1 burk hela tomater
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 250 g frysta gröna bönor
  • salt och peppar
  • smör

Tillbehör:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Skiva fläskfilén.
  2. Fräs löken med matfett och pudra curry över. Krydda köttet med salt och peppar.
  3. Bryn det och lägg i gryta med löken. Smula ner buljongen, slå på tomaterna.
  4. Koka under lock tills köttet är mört. Låt bönorna koka med ca 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept