Kimchirostad pak choi

Från Nyhetsmorgon

Pak choi med chilihetta och smak av ingefära och vitlök. Låt den stå till sig i två dagar eller rosta i ugnen och servera samma dag!

23 juli 2016
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 dl färsk ananas, riven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk salt
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 0,5 morot, fint riven
  • 1 tumstor ingefära, riven
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk sesamolja
  • 3 st små pak choi (Shanghai)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Dela din pak choi i 4 delar så att det blir 12 bitar.
  3. Blanda de rivna ingredienserna med salt, soja, chiliflakes, koriander och sesamolja.
  4. Massera in blandningen på pak choin.
  5. Nu finns det två val. Antingen...
  6. ...låter du det stå ute på bänken i en täckt bunke över natten och äta den dagen efter (eller gärna två dagar).
  7. ...eller så rostar du den i ugnen på en plåt i 10-15 min i 220 grader och serverar samma dag.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept