Kimchi på rättika och salladskål

1 dygn
1 dygn

Du behöver

  • 1,5 kg salladskål
  • 1,5 dl salt
  • 250 g rättika
  • 2 msk färsk ingefära, finriven
  • 3 msk vitlök, pressad
  • 3 dl purjolök, finhackad
  • 5 msk chilipeppar
  • 1 msk socker
  • 1 msk fisksås

Gör så här

  1. Halvera salladskålen på längden. Lägg kålen med snittytan upp i en stor bunke. Strö salt över och mellan bladen. Häll på vatten så att det täcker. Fyll en påse med vatten, knyt ihop och lägg som ett lock på så hålls kålen under vattnet.
  2. Skölj av kålen så att saltet spolas bort. Låt rinna av i ett durkslag.
  3. Skala och strimla rättikan mycket fint. Blanda ingefära, vitlök, purjolök, rättika, chilipeppar, socker och fisksås. Gnugga in blandningen ordentligt i kålen.
  4. Lägg i en glasburk och låt den stå utanför kylskåpet i ett dygn, sen kan du stoppa in den i kylskåpet där den håller i en knapp vecka.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept