I samarbete med Scan

Kimchi fried rice med rostad lök

Scan kimchi fried rice och rostad lök
Foto: Scan
4

Du behöver

  • 1 pkt Scan Järpish Lime & Chili
  • 1 pkt bacon, strimlad
  • 2 dl Kimchi, tärnad
  • 0,5 gul lök, tärnad
  • 1 morot, grovriven
  • 3-4 msk "juice" från Kimchi
  • 1 msk soja, japansk
  • 1-2 msk chilipasta, koreansk, Gochujang
  • 6-7 dl kokt ris, gärna rundkornigt
  • 0,5-1 msk sesamolja
  • salt & peppar
  • 4 ägg, stekta
  • 2 msk lök, rostad

Gör så här

  1. Krama ur Kimchin och spar vätskan. Hetta upp en panna och stek bacon halvkrispigt. Stek även järpisharna i separat panna.
  2. Lägg sedan i den urkramade kimchin, lök, morot och kimchijuicen i baconpannan, stek i några minuter så att det blir lite krispigt.Tillsätt därefter soja och chilipasta, rör om och tillsätt riset, stek i ca 5-10 minuter under omrörning tills riset separerar.
  3. Vänd i järpishar och smaka av med sesamolja, salt och peppar.
  4. Stek ägg separat och lägg sedan upp ris med Järpish, toppa med ägg och rostad lök.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept