Kimchi express

45 m
4
Kimchi express
Foto: Frederik Zäll
45 m
4

Du behöver

  • 500 g kinakål eller vitkål
  • 1,5 msk heta chiliflingor
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk socker
  • 1,5 msk fisksås
  • 1,5 msk vitlök, riven
  • 1 msk ingefära, färskriven
  • 2 salladslökar
  • 0,5 morot, fint strimlad
  • salt
  • vatten

Gör så här

  1. Ansa och strimla kålen grovt. Lägg i en bunke tillsammans med 3 dl vatten och cirka 1,5 msk salt. Låt stå i rumstemperatur i minst 10 minuter.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden: chiliflingor, socker, fisksås, vitlök, ingefära, mycket fint skuren salladslök och morot.
  3. Skölj kålen riktigt väl och låt rinna av i ett durkslag.
  4. Blanda vitkålen och marinaden i en bunke och knåda riktigt, riktigt hårt. Använd gärna handskar då det är riktigt starkt.
  5. Lägg över kimchin i en tättslutande plastpåse, pressa ur all luft och låt marinera i minst 30 minuter i rumstemperatur. Servera sedan som en krispig, het kålsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept