Kimchi egg rolls

4

Du behöver

  • 5 dl asiatiskt sushiris
  • 5 msk mirin
  • 3 msk risvinäger
  • 4 ägg
  • 2 msk japansk soja
  • 4 noriblad
  • 1 avokado, tunna klyftor
  • 4 msk majonnäs
  • 2 dl kimchi
  • 1 kruka gräslök
  • 2 krukor färsk koriander
  • 1 bambumatta till sushi

Gör så här

  1. Blötlägg riset i kallt vatten. Låt stå 20 minuter.
  2. Häll av och skölj riset ordentligt. Lägg i en kastrull tillsammans med 6 dl vatten. Salta. Låt koka upp utan lock. Sänk värmen till 2:an och låt sjuda klart under lock ca 20 minuter. Lyft ej locket under tiden.
  3. Ta av locket och låt ånga ca 5 minuter utan lock. Häll upp riset på ett fat och blanda med 3 msk mirin och risvinäger. Låt riset svalna till rumstemperatur.
  4. Vispa ihop ägg, 2 msk mirin och soja i en bunke.
  5. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Häll i äggsmeten och stek till en tunn och platt omelett. Låt svalna till rumstemperatur. Strimla omeletten.
  6. Rulla ihop sushirullar med fyllning av kimchi, ägg, avokado, örter och majonnäs. Skiva upp rullarna vid servering. Dippa eventuellt i soja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept