Rostas i svartvinbärsmarinad

Rostas i svartvinbärsmarinad
Foto: TV4

serveras med chili och råstekta rotfrukter. En klassisk söndagsstek i annorlunda tappning. /Kim Anderzon

Vintips från Kim
Tamaron reserve 2005, artnr 72195

Kim bjöd även på

Jordärtsskockssoppa


Citronglass



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

20 juni 2011
1h
4

Du behöver

  • 800 g rostas
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk svartvinbärssaft, koncentrerad
  • 0,5 st chilifrukt, hackad urkärnad
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk koriander, hackad
  • 10 st potatisar
  • 5 st morötter
  • 2 st palsternacka
  • 0,5 st isbergssallad
  • 0,5 st rossisallad
  • 0,5 st galiamelon
  • Små körsbärstomater
  • 8 st myntablad eller basilikablad

Gör så här

  1. Kött
    Salta, peppra och bryn köttet i en stekpanna.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Sätt in steken med en stektermometer.
  4. Steken är klar när innertemperaturen är 60 grader.
  5. Låt köttet vila i cirka 15 minuter.
  6. Skär sedan upp köttet i tunna skivor.
  7. Häll över all marinad.
  8. Kan serveras direkt eller kall.
  9. Marinad
    Blanda ihop och häll över köttet.
  10. Råstekt potatis
    Råstek potatis, morötter, palsternacka och krydda med salt och timjan.
  11. Sallad
    Gör en vinegrettesås av olja, vinäger och örtsalt och häll över salladen.
  12. Servera allt tillsammans.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept