Rostas i svartvinbärsmarinad

Rostas i svartvinbärsmarinad
Foto: TV4
1h
4

Du behöver

  • 800 g rostas
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk svartvinbärssaft, koncentrerad
  • 0,5 st chilifrukt, hackad urkärnad
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk koriander, hackad
  • 10 st potatisar
  • 5 st morötter
  • 2 st palsternacka
  • 0,5 st isbergssallad
  • 0,5 st rossisallad
  • 0,5 st galiamelon
  • Små körsbärstomater
  • 8 st myntablad eller basilikablad

Gör så här

  1. Kött
    Salta, peppra och bryn köttet i en stekpanna.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Sätt in steken med en stektermometer.
  4. Steken är klar när innertemperaturen är 60 grader.
  5. Låt köttet vila i cirka 15 minuter.
  6. Skär sedan upp köttet i tunna skivor.
  7. Häll över all marinad.
  8. Kan serveras direkt eller kall.
  9. Marinad
    Blanda ihop och häll över köttet.
  10. Råstekt potatis
    Råstek potatis, morötter, palsternacka och krydda med salt och timjan.
  11. Sallad
    Gör en vinegrettesås av olja, vinäger och örtsalt och häll över salladen.
  12. Servera allt tillsammans.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept