Kim Anderzons annorlunda lammstek med quinoasallad
Foto: Lena Koller
Kim Anderzons annorlunda lammstek med quinoasallad
Av: Kim Anderzon
Från: Sinnenas mat
13 ingredienser
”Eftersom vi har egna ekologiskt uppfödda gutefår och lamm så väljer jag en annorlunda lammstek med torkad frukt som min man Lasse bjöd på häromdagen.” - Kim Anderzon
Värm ugnen till 175°. Putsa steken noggrant (jag tycker inte om när den smakar får).
Halvera vitlöksklyftorna och späcka steken med dem. Gnid in den med salt och peppar och lägg i en ugnsform.
Hacka dadlar, fikon och aprikoser i lagom stora bitar och lägg alltsammans som ett täcke över stekens tjockaste del. Toppa med solros- och pumpakärnorna och stick in en termometer i steken. Låt gå i ugn tills termometern visar 70°.
Linda in steken i aluminiumfolie och låt den vila i cirka 15 minuter.
Blanda skyn som bildats med frukterna och buljongtärningen i en kastrull, och värm upp under omrörning tills buljongtärningen löst upp sig. Mosa eventuellt frukterna lite.
Koka quinoa enligt anvisningarna på paketet. Blanda i rucolablad samt fetaost i små bitar. Häll över dressingen och servera till lammsteken.