Kikärtssallad med små gurkor

Kikärtssallad med små gurkor
Foto: TV4

Den här salladen ska du göra medan ärterna fortfarande är varma. Använder du kikärter från burk ska du alltså värma dem först. Rosépeppar är mest till lyst och kan bytas mot såväl en mindre mängd svartpeppar som enbär.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 7-8 dl kokta kikärter
  • 1 röd eller gul lök
  • 2 dl små inlagda gurkor
  • 0,5 knippa slätbladig persilja
  • 0,5 dl vinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk rosépeppar
  • 1 tsk torkad eller 1 msk färsk oregano

Gör så här

  1. Rör ihop vinäger, olivolja, vitlök, rosépeppar och oregano till en marinad. Slå den över de heta kikärterna. Ställ kallt.
  2. Skala och skiva löken tunt. Skär gurkorna i mindre bitar. Grovhacka persiljebladen och finklipp stjälkarna.
  3. När kikärterna svalnat varvar du dem med lök, gurka och persilja i en skål eller på ett fat. Strö över de hela rosépepparkornen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept