I samarbete med Kung Markatta

Kikärtspasta al forno

45 m
4 - 6
Kung Markatta Kikärtspastagratäng
Foto: Lina Abrahamsson
45 m
4 - 6

Du behöver

  • 1 förp Kung Markatta kikärtspasta
  • 2 msk Kung Markatta neutral olja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 stor aubergine
  • 1 zucchini
  • 200 g champinjoner
  • 3 msk Kung Markatta tomatpuré
  • 2 burkar Kung Markatta krossade tomater
  • 2 tärningar Kung Markatta grönsaksbuljong
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 3 tsk torkad oregano
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl ost, riven

Till servering:

  • salladsblad
  • Kung Markatta kalamataoliver eller olivmix
  • tomater
  • Kung Markatta olivolja med citronzest

Gör så här

  1. Koka pastan i 4 minuter och ställ den åt sidan. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka lök, vitlök, aubergine och zucchini relativt fint. Dela champinjonerna i bitar.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, grönsaker och svamp. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljongtärningar och crème fraiche. Krydda med oregano och svartpeppar.
  4. Låt allt puttra i ca 10 minuter och blanda sedan i pastan. Smaka av med salt.
  5. Häll allt i en gratängform och strö över osten. Gratinera mitt i ugn i ca 15-20 minuter. Toppa pastagratängen med sallad, tomater, oliver och ringla över lite olivolja med citronzest.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta