Kikärtspaella

Kikärtspaella
Foto: TV4

Ris som kokas med saffran i buljong blir en bra stomme till en paella. I den här färgglada rätten ingår även grönsaker och kikärter. Servera kikärtspaellan med smaksatt crème fraiche. För dig som äter vego light kan rätten kompletteras med exempelvis grillad kyckling.

17 februari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl snabbris
  • 0,25 g saffran (1/2 paket)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk kikärter (400 g)
  • 1 röd paprika
  • 200 g djupfrysta gröna ärter
  • 8 cocktailtomater
  • salt
  • peppar

Till servering:

  • smaksatt créme fraiche

Gör så här

  1. Hacka den gula löken och skiva vitlöken. Fräs i olja. Låt riset fräsa med och häll sedan på vattnet. Smula ner buljongtärning och saffran. Koka enligt koktiden på paketet.
  2. Hacka paprikan. Häll av kikärterna och spola av dem. Blanda ner i riset. Lägg i paprika och ärter. Låt allt bli genomvarmt. Krydda med salt och peppar. Klyfta cocktailtomaterna och lägg dem på paellan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept