Kikärtscurry med potatis

Kikärtscurry med potatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kikärtscurry med potatis

13 ingredienser

En snabbgjord och mättande grönsaksrätt som dessutom har fördelen att vara både billig och god. Gör en större sats om ni är många.

Ingredienser

portioner
  • 2 burkar färdigkokta kikärtor
  • 2 potatisar (stora)
  • 1 gul lök
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl matolja, knappt
  • 2 tsk färsk ingefära, skalad och riven
  • 1 tsk salt
  • 1 msk malen röd chilifrukt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 dl vatten
  • 1-2 msk färsk koriander, hackad
  • 1,5 tsk garam masala

Gör så här

  1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av ordentligt. Koka och skala potatisarna och skär dem i tvåcentimetersbitar. Skala och hacka löken coh hacka tomaterna. Värm oljan till medelvärme i en stekpanna eller wok. Lägg i lök, tomater, vitlök och ingefära, pressa ner vitlöken och fräs 2-3 minuter tills löken är brun men inte bränd.
  2. Blanda salt, chili och gurkmeja med vattnet och rör tills saltet är löst. Häll kryddblandningen i stekpannan, rör om och koka 5-6 minuter.
  3. Häll i kikärterna, rör om och låt dem puttra 2-3 minuter tills de blivit varma. Blanda försiktigt i potatisen och låt puttra ytterligare någon minut. Lägg i koriander och strö över garam masala.