Kibbe Belsiniyeh

Kibbe Belsiniyeh
Foto: TV4

Libanesisk kötträtt med nötfärs, bulgur, pinjenötter och kryddor. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Måttenheterna på kryddorna kan man göra lite som man vill med. Krydda efter egen tycke och smak, helt enkelt!

13 oktober 2008
Visa mer
4

Du behöver

Deg:

  • 0,5 kg nötfärs
  • 3 dl bulgur
  • basilika
  • oregano
  • mynta
  • 1 st rödlök
  • kummin
  • kanel
  • salt

Fyllning:

  • 3 st hackade lökar
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 0,5 dl mandelnötter
  • 0,5 kg nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 7 kryddor (libanesisk kryddblandning)
  • 0,5 dl granatäpple
  • Lite smör för att smörja formen

Till servering:

  • Libanesisk yoghurtsallad

Gör så här

  1. Deg: Mixa allt till du får en deg av ingredienserna. Dela degen i 2 delar.
  2. Fyllning: Fräs löken. Lägg i pinje- och mandelnötterna och nötfärsen. Salta och krydda.
  3. Smöra botten på en bakform ta ena halvan av kibbe degen och platta till den i formen. Den ska vara jämntjock.
  4. Häll på fyllningen över degen med granatäpplen.
  5. Platta den andra delen av kibbe och lägg på färsen. Skär degen i fyrkantiga bitar.
  6. Grädda i ugnen i 250°C i 30 minuter.
  7. Serveras med libanesisk yoghurtsallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept