Khaleds piroger

Khaleds piroger
Foto: TV4

Khaleds piroger

Av: Khaled Bakkar

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Här är Khaleds goda prioger, som lagas med tre olika fyllningar: spenat, nötfärs och fetaost. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner

Deg:

  • 10 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm strösocker
  • 1 förp torrjäst
  • vatten

Fyllning

  • 3 rödlökar
  • salt
  • peppar
  • 1 limefrukt
  • 200 g bladspenat
  • 100 g fetaost
  • 100 g nötfärs
  • 20 g pinjenötter

Gör så här

  1. Blanda degen och låt jäsa ett par timmar.
  2. Dela och rulla till 24 små bullar. Kavla sedan ut bullarna till runda plattor.
  3. Skala och hacka lökarna, pressa i lime och salt och peppar. Dela i tre delar där en del ska blandas med spenat, en med nötfärs/pinjenötter och en med fetaost.
  4. Hacka spenat och blanda med lök, salt och lime.
  5. Lägg en matsked av blandningen på 6 st plattor. Forma dem till trianglar genom att dra ihop kanterna. Pensla med olivolja.
  6. På samma sätt gör du med pirogerna som ska fyllas med nötfärs, pinjenötter och lök samt de med fetaost och lök.
  7. Slutligen, lägg på en ugnsplåt och grädda i 20 minuter i 175°C.