Khaleds piroger

Khaleds piroger
Foto: TV4

Här är Khaleds goda prioger, som lagas med tre olika fyllningar: spenat, nötfärs och fetaost. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

8 oktober 2008
Visa mer
4

Du behöver

Deg:

  • 10 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa socker
  • 1 paket torrjäst
  • vatten

Fyllning

  • 3 st rödlökar
  • salt och peppar
  • 1 st lime
  • 2 hg färsk bladspenat
  • 1 hg fetaost
  • 1 hg nötfärs
  • 20 g pinjenötter

Gör så här

  1. Blanda degen och låt jäsa ett par timmar.
  2. Dela och rulla till 24 små bullar. Kavla sedan ut bullarna till runda plattor.
  3. Skala och hacka lökarna, pressa i lime och salt och peppar. Dela i tre delar där en del ska blandas med spenat, en med nötfärs/pinjenötter och en med fetaost.
  4. Hacka spenat och blanda med lök, salt och lime.
  5. Lägg en matsked av blandningen på 6 st plattor. Forma dem till trianglar genom att dra ihop kanterna. Pensla med olivolja.
  6. På samma sätt gör du med pirogerna som ska fyllas med nötfärs, pinjenötter och lök samt de med fetaost och lök.
  7. Slutligen, lägg på en ugnsplåt och grädda i 20 minuter i 175°C.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept