Tabbouli

Tabbouli
Foto: TV4

En örtig och god sallad med bulgur, mynta och granatäpple. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

8 oktober 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g bladpersilja
  • 3 st medelstora tomater
  • 4 st grönlök, (salladslök)
  • 0,5 dl hackad mynta
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pressad citron
  • 2 msk bulgur
  • 0,5 tsk pepparmix
  • 1 dl granatäpple (efter egen smak)
  • Romansallat till garnering

Gör så här

  1. Hacka persilja, tomat, lök och mynta fint.
  2. Blanda ner i en bunke. Rör ner resten av ingredienserna.
  3. Dekorera en serveringsskål med några romansalladsblad runt om och lägg på blandningen ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept