Layali Lubnan (Libanesiska nätter)

Layali Lubnan (Libanesiska nätter)
Foto: TV4

Söt och god avslutning på en middag. Libanesiska nätter med pistaschnötter, mannagryn, grädde och apelsinblomvatten. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

8 oktober 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 l mjölk
  • 3 dl mannagryn
  • 3 dl grädde
  • 1 dl pistaschenötter
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl vatten
  • några droppar lime eller citron
  • några droppar apelsinblomvatten
  • 2 msk honung (ca)

Gör så här

  1. Koka upp mjölk med mannagryn under ständig omrörning tills du får ont i armen och mixen tjocknar.
  2. Häll ner på ett uppläggningsfat och ställ undan i kylen.
  3. Sockerlag får du genom att koka 1 dl socker med 1/2 dl vatten. Tillsätt några droppar lime eller citron samt apelsinblomvatten.
  4. Bred ut grädde ovanpå mannagrynssmeten. Strö över rostade pinje- och pistaschnötter.
  5. Häll över sockerlager blandat med honung.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept