Baba ganoush (aubergineröra)

Baba ganoush (aubergineröra)
Foto: TV4

Baba ganoush (aubergineröra)

Av: Khaled Bakkar

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

En god dipp med grillade auberginer, tahini, citron och olivolja. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner
  • 4 aubergines
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl citron, pressad
  • 0,5 dl tahinipasta
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°C. Grilla (rosta) auberginerna i ugnen i ca 15 minuter.
  2. Skrapa bort skalet. Skär den rostade auberginen i bitar och lägg i matberedare, eller använd stavmixer.
  3. Mixa den tillsammans med vitlök, citronjuice och tahini till en puré.
  4. Smaka av med olivolja, salt och peppar