Baba ganoush (aubergineröra)

Baba ganoush (aubergineröra)
Foto: TV4

En god dipp med grillade auberginer, tahini, citron och olivolja. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

8 oktober 2008
4

Du behöver

  • 4 st auberginer
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl pressad citron
  • 0,5 dl tahini
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°C. Grilla (rosta) auberginerna i ugnen i ca 15 minuter.
  2. Skrapa bort skalet. Skär den rostade auberginen i bitar och lägg i matberedare, eller använd stavmixer.
  3. Mixa den tillsammans med vitlök, citronjuice och tahini till en puré.
  4. Smaka av med olivolja, salt och peppar
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept