Baba ganoush (aubergineröra)

Baba ganoush (aubergineröra)
Foto: TV4

En god dipp med grillade auberginer, tahini, citron och olivolja. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

8 oktober 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st auberginer
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl pressad citron
  • 0,5 dl tahini
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°C. Grilla (rosta) auberginerna i ugnen i ca 15 minuter.
  2. Skrapa bort skalet. Skär den rostade auberginen i bitar och lägg i matberedare, eller använd stavmixer.
  3. Mixa den tillsammans med vitlök, citronjuice och tahini till en puré.
  4. Smaka av med olivolja, salt och peppar
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept