Anjeero och sugar

Anjeero och sugar
Foto: Jens Nordström
Från Nyhetsmorgon

Afrikanska pannkakor som antingen steks i en vanlig stekpanna eller en klassisk afrikansk dawe. Rulla ihop pannkakorna och servera till köttgrytan Sugar!

6 augusti 2010
Visa mer
6

Du behöver

Anjeero

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 4 dl ljummet vatten
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 0,25 pkt jäst

Sugar

  • 500 g oxkött
  • 200 g gul lök
  • 200 g potatis
  • 1 st stor paprika
  • 200 g färska tomater
  • 1 st chili
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm vegeta (allkrydda)

Gör så här

  1. Angeero
    Blanda alla ingredienser och vispa till en smet.
  2. Låt jäsa i 20 minuter.
  3. Ringla smeten i en stekpanna eller dawe.
  4. Lyft upp och lägg på uppläggningsfat.
  5. Sugar
    Skär små bitar av köttet.
  6. Hacka löken, skär potatisen, paprikan och tomaterna i små bitar.
  7. Hacka färsk koriander och vitlök.
  8. Stek köttet i en gryta med lite olja eller smör.
  9. Lägg sedan i de övriga ingredienserna och lite vatten.
  10. Låt koka i ca 15 minuter.
  11. Färdigt att servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept