Key lime pie med Oreos och bär

Key lime pie med oreos
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Key lime pie med Oreos och bär

12 ingredienser

90 m

En amerikansk klassiker i ny tappning! Gör pajbotten på Oreos och servera med grädde smaksatt med lite Jack Daniel's.

Ingredienser

portioner8 - 10

Pajbotten

  • 1 förp oreos
  • 50 g smör

Fyllning

  • 4 dl kondenserad mjölk sötad
  • 3 äggulor
  • 3 msk färskost
  • 6 limefrukter, skalet (eller 3 lime)
  • 1 dl limesaft, pressad, gärna från key lime

Servering

  • 3 msk florsocker
  • 2 dl grädde
  • whisky
  • röda vinbär
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Hetta upp ugnen till 175 grader.
  2. Blanda Oreos och smör i en mixer och kör till hyfsat slät smet. Tryck ut i en pajform, ca 22 cm i diameter i ett tunt och tätt lager. Ställ i frysen.
  3. Vispa ihop kondenserad mjölk med äggulor, färskost, zest och juice från lime. Häll i den lätt kylda pajformen.
  4. Baka av i cirka 15 minuter eller tills pajen satt sig. Kyl på ett galler, minst 1 timme innan servering.
  5. Vispa grädden fluffig med florsocker, vänd i lite Jack Daniel’s och smaka av. Spritsa pajen och pudra över lite florsocker. Toppa anrättningen med röda vackra bär och några blad citronmeliss.