Key lime pie

Key lime pie
Foto: TV4

Frisk och fräsch paj med smak av lime. I originalreceptet ingår key lime juice, en alldeles speciell limejuice. Vi använder vanlig färskpressad lime, även om pajen då inte blir helt äkta. Gott blir det i alla fall. I receptet ska du använda 4 äggulor. Äggvitorna kan du frysa in och laga maräng av.

26 januari 2009
Visa mer
10
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 200 g krossade digestivekex
  • 100 g smält smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 äggulor
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 1 dl pressad limejuice

Gör så här

  1. Pajbotten: Krossa digestivekexen i en mortel eller kör dem i mixer. Smält smöret. Blanda de krossade digestivekexen med smält smör och vaniljsocker. Tryck ut jämnt i bottnen på en pajform. Grädda i 8-10 minuter i 200°. Låt bottnen kallna helt innan du häller i fyllningen.
  2. Fyllning: Pressa limefrukterna. Skilj äggulorna från vitorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna. Kvar i handen blir gulan, hel och fin. Blanda gulorna med den kondenserade mjölken. Tillsätt lime juice. Rör om snabbt och fyll omedelbart formen (den stelnar jättefort).
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept