Solöga med vitlöksbröd

30 min
4
Solöga med vitlöksbröd
Foto: TV4

Solöga, därför att jag är från Byxelkrok på Norra Öland, och därför att vi ofta vinner solligan eller i alla fall alltid ligger bland de flesta soltimmarna. Mätaren sitter just i Byxelkrok.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Ölet Småland och en snaps, Linie Aquavit.

11 februari 2010
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 8 st hela ansjovis, rensas och hackas
  • 1 st medelstor gul lök, skalas och hackas
  • 2 dl inlagda rödbetor, hackas
  • 1,5 dl kapris, hackas
  • 2 dl persilja, hackas
  • 4 st äggulor
  • Ciabatta
  • vitlökssmör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Alla ingredienserna läggs i runda ringar utanför varandra. Lämna ett utrymme i mitten som du fyller med en äggula.
  3. Skär brödet i tunna skivor, bred på vitlöksmör och gratinera i ugnen. Det tar bara ett par minuter, var försiktig så att de inte bränns.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept