Strutsägglass

Strutsägglass
Foto: TV4
10

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång, delad och urskrapad
  • 0,5 l mjölk
  • 0,5 l vispgrädde
  • 50 g honung
  • 240 g strutsäggula
  • 250 g socker
  • 1 l färska jordgubbar
  • 1 dl socker
  • 1 st citron, saft

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen. Värm mjölk, grädde, honung tillsammans med vanilj. Vispa äggula och socker luftigt. Vispa ner den varma gräddblandningen i ägguleskummet. Allt värmes igen under noggrann omrörning till 85 grader. Tag upp det blötlagda gelatinbladet och lägg ner det i glassmassan där det får smälta under omrörning. Sila. Kyl ner snabbt. Låt svälla minst 4 tim. Mixa med stavmixer innan frysning. Frys i glassmaskin eller direkt i en frys, rör isåfall då och då. Glassen är som godast när den är färsk.
  2. Serveras med färska jordgubbar som strimlas, sockras och avsmakas med citron. Dekorera med mörk choklad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept