Lax med ingefära och vitlök

Lax med ingefära och vitlök
Foto: Susanna Blåvarg
Kerstin Hultén
Kerstin Hultén

Lax med ingefära och vitlök

Av: Kerstin Hultén

Från: Maten som skyddar mot cancer

7 ingredienser

Servera laxen med en saftig grönsallad och något tillbehör, till exempel wokad sparris och lite bröd.

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé
  • 4 cm färsk ingefära
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk rosmarin, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Dela laxen i portionsbitar.
  3. Skala och riv ingefära och vitlök på den fina sidan
  4. av rivjärnet. Blanda med rosmarin och olivolja.
  5. Gnid in laxbitarna med blandningen och
  6. salta och peppra.
  7. Lägg laxbitarna med skinnsidan nedåt i en smord
  8. ugnsfast form. Baka laxen i ugnen i ca 12 minuter eller
  9. tills den är färdig.