Lax med ingefära och vitlök

23 mars 2009
Lax med ingefära och vitlök
Foto: Susanna Blåvarg
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 4 cm färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Dela laxen i portionsbitar.
  3. Skala och riv ingefära och vitlök på den fina sidan av rivjärnet. Blanda med rosmarin och olivolja.
  4. Gnid in laxbitarna med blandningen och salta och peppra.
  5. Lägg laxbitarna med skinnsidan nedåt i en smord ugnsfast form. Baka laxen i ugnen i ca 12 minuter eller tills den är färdig.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar Se fler

Fler goda recept