Nyponsalsa

Nyponsalsa
Foto: Susanna Blåvarg

På sensommaren växer det små röda nypon nästan överallt. Plocka med dig några hem och gör salsa.

16 mars 2009

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 4 päron
  • 1 röd chilifrukt
  • ½ liter torkade kärnfria nyponskal
  • 4 msk vit balsamvinäger
  • 1 kanelstång
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skär päronen i små tärningar. Skiva chilifrukten tunt.
  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka på svag värme i 30 minuter.
  3. Häll upp i en väl rengjord glasburk och förvara i kylskåp (i högst en vecka). Det går också bra att frysa in i mindre portionsförpackningar och ta fram vid behov.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept