Tomat och vaniljmozzarella

30 min
4
Tomat och vaniljmozzarella
Foto: TV4

En smarrig upplevelse av en traditionell rätt.

Dryck till maten
Ante`Barbera d´Asti. Artnr 32335. 89 kr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

29 september 2010
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 2 askar cocktailtomater à 250g (gärna olika sorter), halverade
  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 msk vit balsamvinäger
  • 0,5 msk honung
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 1 st vaniljstång
  • 300 gram mozzarella
  • salt & peppar
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Tvätta och lägg tomaterna i en stor skål och krama ur all vätska
  2. Häll tomatsaften i en kastrull, tillsätt olivolja, vinäger och honung.
  3. Skåra vaniljstången och lägg i .
  4. Låt koka upp och dra sedan ifrån för att svalna.
  5. Skiva mozzarellan och lägg upp på fat, salta och peppra.
  6. Blanda tomater och schalottenlök med tomatsåsen. Salta och peppra.
  7. Häll tomaterna över mozzarellan och klipp över lite färsk timjan. Servera med ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept