Getostfyllda lammfärsbiffar med bönor och rotfrukter i rosmarinsky samt vitlökscrème

4

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 hg getost
  • lite finhackad färsk timjan
  • salt och peppar
  • smör att steka i
  • 2 dl torkade bruna bönor
  • 2 normalstora morötter, skalade och tärnade
  • 2 palsternackor, skalade och tärnade
  • 6 dl kalvfond
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • salt och peppar
  • en nypa socker
  • halv pressad citron
  • 10 skalade vitlöksklyftor
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk finskuren gräslök
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tillagning lammfärsbiffarna:
  2. Blanda ihop färs, ägg och kryddor.
  3. Forma till åtta biffar. Dela osten i åtta bitar
  4. Lägg en ostbit på varje biff och forma dem så att osten hamnar i mitten.
  5. Stek dem i smör.
  6. Tillagning bönorna:
  7. Skölj bönorna noga och blötlägg i kallt vatten 12-14 timmar.
  8. Koka sedan i nytt vatten på svag värme 30-60 minuter tills de mjuknar.
  9. Skölj med kallt vatten. Under tiden kokas morots- och palsternackstärningarna nästan mjuka i saltat vatten.
  10. Häll av vattnet. Tillsätt fonden och bönorna och låt koka tills allt är mjukt.
  11. Blanda i rosmarin. Krydda med salt, peppar, socker och citron.
  12. Koka under tiden bönorna kokar morots- och palsternackstärningarna nästan mjuka i saltat vatten.
  13. Häll av vattnet. Tillsätt fonden och bönorna och låt koka tills allt är mjukt.
  14. Blanda i rosmarin. Krydda med salt, peppar, socker och citron.
  15. Smaka av.
  16. Tillagning vitlökscrème: :
  17. Koka vitlöksklyftorna mjuka i grädden. Salta och peppra. Mixa det slätt och blanda i gräslöken.
  18. Vid serveringen ringla vitlökscrèmen över bönorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept