Hettande räkor med sting

20 min
4
hettande räkor
Foto: tv4

Räkor stekta med vitlök och chili. Toppas med färsk koriander.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Fontana Candida 2012
Artikelnummer 2410
Ursprung Italien

Fontana Candida är det ultimata förrättsvinet. Lite som den perfekta servitrisen; ständigt närvarande och aningen diskret i bakgrunden, men utan henne vore middagen katastrof.

26 maj 2014
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
20 min
4

Du behöver

  • 500 g räkor, oskalade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 liten röd chilifrukt, finhackad
  • 1 msk smör
  • 2 msk koriander, hackad

Gör så här

  1. Skala räkorna och finhacka vitlök och chili.
  2. Fräs vitlök och chili i smör 1-2 minuter utan att det tar färg.
  3. Tillsätt räkorna och låt dem steka 1 minut så de blir lite varma. Räkor ska inte stekas för länge, då blir de sega. Strö över koriander.
  4. Servera räkblandningen, toppa och grunda med koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept