Chokladglass slash chili

2 h
4
chokladglass slash chili
Foto: tv4

En sensationell överraskning av kyla och hetta. Chokladglass med piri-piri, kryddpeppar och kanel i.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Jack Daniel’s Tennessee Honey
Artikelnummer 659
Ursprung Lynchburg, Tennessee, USA

Tennessee Honey är inte en tjej i sista ring utan en underbar honungslikör baserad på Jack Daniel’s. Söt men inte klibbig. Serveras kall med en isbit i glaset.




26 maj 2014
Visa mer
2 h
4

Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 3,5 dl socker
  • 0,5 apelsin, rivet skal
  • 2 kanelstänger
  • 3 korn kryddpeppar, krossade
  • 2 piri-piri, torkade och krossade
  • 1,5 dl kakaopulver
  • 5 dl vispgrädde
  • 6 äggulor
  • 2 msk citruslikör (triple sec)
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, rivet apelsinskal, kanel, kryddpeppar och chili i en kastrull.
  2. Koka upp och låt koka utan lock ca 20 minuter tills hälften är kvar.
  3. Vispa ner kakaon och sila genom en finmaskig sil. Låt chokladsåsen svalna.
  4. Koka upp grädde i en kastrull.
  5. Rör ihop äggulorna och vispa ner dem i grädden.
  6. Värm på svag värme under vispning tills den allra första kokbubblan syns. Häll direkt upp i en skål och låt det svalna.
  7. Blanda ner chokladsåsen i gräddkrämen och tillsätt Triple Sec.
  8. Låt alltsammans bli riktigt kallt innan det körs i glassmaskin till en krämig konsistens.
  9. Lägg över i en plastskål med tättslutande lock och förvara glassen i frysen. Servera i en glasskål och toppa med en liten citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept