Kebabspett med couscous och äppel- och myntatzatziki

POPULÄRT
koket.se
Kebabspett med couscous och äppel- och myntatzatziki
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Kebabspett med couscous och äppel- och myntatzatziki

15 ingredienser

25 m

Grillade lammfärsspett, kryddig couscoussallad och enkel yoghurtsås med mynta och äpple.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 700 g lammfärs
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mild röd chilifrukt
  • 2 tsk oregano
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • salt
  • peppar
  • 3 dl couscous
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 2 tsk harissa (eller sambal oelek)
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 knippe färska myntablad
  • 1 äpple
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Börja med den kalla såsen. Riv äpple och finhacka mynta. Blanda med yoghurt och olivolja, smaka av med salt och peppar.
  2. Koka couscous enligt förpackningen. Fluffa till det med gaffel och blanda med persilja, harissa eller sambal oelek.
  3. Blanda lammfärs väl med alla de torra kryddorna samt vitlök. Forma runt 8 spett. Grilla tills de fått fin färg runtom. Servera genast med couscoussallad och tzatziki.