Kebabspett med couscous och äppel- och myntatzatziki

25 m
4
Kebabspett med couscous och äppel- och myntatzatziki
Foto: TV4
Från Mitt kök

Grillade lammfärsspett, kryddig couscoussallad och enkel yoghurtsås med mynta och äpple.

30 juli 2015
Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 700 g lammfärs
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mild chilipeppar
  • 2 tsk oregano
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • salt och peppar
  • 3 dl couscous
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 2 tsk harissa eller sambal oelek
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 rejäl bunte mynta
  • 1 äpple
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Börja med den kalla såsen. Riv äpple och finhacka mynta. Blanda med yoghurt och olivolja, smaka av med salt och peppar.
  2. Koka couscous enligt förpackningen. Fluffa till det med gaffel och blanda med persilja, harissa eller sambal oelek.
  3. Blanda lammfärs väl med alla de torra kryddorna samt vitlök. Forma runt 8 spett. Grilla tills de fått fin färg runtom. Servera genast med couscoussallad och tzatziki.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept