Kaviargravad strömming

Kaviargravad strömming
Foto: TV4

Att grava strömming är ett trevligt sätt att anrätta fisken. Först läggs den i en gravningslag, sedan i en ättikslag. Servera gravad strömming som bufférätt eller som huvudrätt med nykokt färskpotatis.

2 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé

Gravningslag:

  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • Ättikslag:
  • 0,5 dl ättiksprit, 12%
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 dl olja
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 msk krossad vitpeppar

Gör så här

  1. Gravning: Blanda ättiksprit, vatten och salt till gravnings-lagen. Dra skinnet av strömmingarna och lägg filéerna i lagen. Låt dem därefter ligga kallt över natten. Rör om några gånger så att strömmingen blir jämnt gravad.
  2. Blanda ättiksprit, strösocker, vatten, olja, salt och vitpeppar till ättikslagen. Ta upp strömmingen ur gravnings-lagen och låt den rinna av väl. Lägg lite av dillen i bottnen på en glasburk. Varva strömming och dill ovanpå. Häll över ättikslagen.
  3. Låt stå i kyl i ett dygn innan den serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept