Seranorulle med Grevé och hasselnötter

Seranorulle med Grevé och hasselnötter
Foto: Tomas Yeh

Servera som läckra små tilltugg eller som bufférätt.

Receptet ger 10 rullar.

19 februari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 2-3 st persiljerötter
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl rostade hasselnötter
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk pressad citron + lite rivet skal
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • Chili explotion
  • Färsk körvel
  • 100 g Grevé (smakstyrka 6-8)
  • 5 st långa skivor seranoskinka
  • Några droppar god balsamvinäger

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skala persiljeroten och skär i stavar, 6-7 cm långa.
  3. Lägg dem på bakplåtspapper och pensla med olja.
  4. Rosta i ugnen tills mjuka, ca 10 minuter. Låt svalna.
  5. Blanda persiljerot och hasselnötter och smaksätt med rapsolja, citron, salt och svartpeppar samt lite försiktigt med chili.
  6. Hacka körvel grovt och vänd ner.
  7. Skär osten i stavar.
  8. Dela seranoskinkan diagonalt och lägg ut skivorna på att smörpapper.
  9. Fördela persiljerot och ost på skinkskivorna samt 2-3 droppar balsamvinäger på varje.
  10. Rulla ihop.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept