Minestrone med prästostcrème

4

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 burk krossade tomater
  • 8 dl grönsaksbuljong (vatten + fond eller tärning)
  • 2 st stora potatisar, skalade och tärnade
  • 1 st morot, skalad och tärnad
  • 50 g haricots verts, i små bitar
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 st liten (ca 200 g) zucchini(squash), i tärningar
  • 1 dl pasta (makaroner, fjärilar eller liknande)
  • 300 g kassler i tärningar
  • salt, peppar

Prästostcrème:

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl riven lagrad prästost
  • salt

Gör så här

  1. Hetta upp oljan och fräs löken. Tillsätt tomatkross och buljong. Lägg i potatis och morötter. Låt soppan sjuda tills rotfrukterna är mjuka, ca 15 min. Tillsätt övriga ingredienser och hetta upp. Smaka av med salt och peppar.
  2. Prästostcrème: Blanda crème fraiche och prästost. Smaka av med salt.
  3. Servera minestronesoppan toppad med prästostcrème.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept