Fisk pot au feu

Fisk pot au feu
Foto: Fredrik Sandin Carlson
4

Du behöver

  • 1 st liten purjolök, strimlad
  • 200 g morötter, slantade
  • 200 g rotselleri i tärningar
  • 400 g potatis i små bitar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 0,5 tsk curry
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 3 dl fisk- eller hönsbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 600 g skinn- och benfri blandad fisk, t ex lax och torsk
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs grönsakerna i matfett i en gryta. Krydda med saffran, curry och vitlök. Slå på buljong och grädde. Låt grytan sjuda 10-15 minuter.
  2. Skär fisken i bitar och lägg i grytan 4-5 minuter innan servering. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept