Fisk pot au feu

Fisk pot au feu
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Katja Palmdahl
Katja Palmdahl

Fisk pot au feu

Av: Katja Palmdahl

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

Ska du laga en fiskrätt, så laga denna.

Ingredienser

portioner
  • 1 purjolök, strimlad (liten)
  • 200 g morötter, slantade
  • 200 g rotselleri, i tärningar
  • 400 g potatis, i små bitar
  • 1 msk smör (eller margarin)
  • 1 förp saffran [0,5 g]
  • 0,5 tsk curry
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 3 dl fisk (tärning eller fond + vatten) (eller hönsbuljong)
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 600 g blandad fisk (skinn- och benfri, t ex lax och torsk)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fräs grönsakerna i matfett i en gryta. Krydda med saffran, curry och vitlök. Slå på buljong och grädde. Låt grytan sjuda 10-15 minuter.
  2. Skär fisken i bitar och lägg i grytan 4-5 minuter innan servering. Smaka av med salt och peppar.