Tomatbakad torsk med basilikasås

15 november 2007
4

Du behöver

  • 4 bitar torskfilé à 150 g
  • 4 msk tomatpesto
  • Tomatpesto:
  • 50 g soltorkade tomater
  • 1 st vitlöksklyfta, skalad
  • 0,5 dl olivolja
  • 10,5 dl solrosolja
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl färskriven parmesan eller annan lagrad ost t ex Västerbotten

Basilikasås:

  • 2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl grädde
  • 1 msk maizenaredning för ljusa såser
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • salt, peppar
  • risotto och sallad till servering

Gör så här

  1. Tomatpesto: Mixa alla ingredienser utom osten till en grynig massa i matberedare. Rör sist i osten.
  2. Lägg torskfiléerna på ett lätt smort ugnssäkert fat. Klicka på tomatpesto. Tillaga i 175°C, ca 10 min.
  3. Basilikasås: Koka upp buljong och grädde. Red med maizenaredningen. Mixa såsen med basilika och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera den tomatbakade torsken med basilikasåsen, risotto och en fräsch sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept