Smörstekt torsk med ragu

Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 4 bitar torskfilé à 150 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin

Ragu:

  • 100 g rökt sidfläsk eller bacon, strimlat
  • 200 g champinjoner skurna i kvartar
  • 1 st rödlök, strimlad
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • potatispuré till servering

Gör så här

  1. Salta torskfilébitarna och låt dem rimma, ca 10 minuter. Peppra. Stek torskfiléerna i matfettet i en stekpanna 3 - 4 min på var sida.
  2. Ragu: Lägg sidfläsket i en het stekpanna och stek det knaprigt. Lägg i champinjonerna och låt fräsa med några minuter. Tillsätt löken och vinägern. Smaka av med salt och peppar. Vänd i persiljan.
  3. Servera torsken med ragun och potatispuré.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept