Sallad med marinerad torsk

4

Du behöver

  • Marinad:
  • 1 st citron, saft + lite skal
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 400 g torskfilé i kuber

Gräslöksyoghurt:

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 knippe finhackad gräslök
  • salt och peppar
  • Sallad:
  • 3 st tomater
  • 2 st skalade och urkärnade avokadofrukter
  • 1 st urkärnat äpple
  • 0,5 skivad rödlök
  • 8 st goda oliver
  • brödkrutonger
  • 6 dl blandand sallad, t ex isberg, ruccola mm

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Häll den över torskkuberna och låt dra i kylskåp ca 20 minuter.
  2. Gräslöksyoghurt: Blanda yoghurt och gräslök och smaka av med salt och peppar. Låt yoghurten stå kallt till servering.
  3. Sallad: Skär tomat, avokado och äpple i cm-stora bitar. Blanda med rödlöksskivor, oliver, brödkrutonger och sallad i en stor skål.
  4. Hetta upp en fettsnål stekpanna och stek torsktärningarna. Blanda med salladen och toppa med gräslöksyoghurten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept